AB montažno-kompaktna ohišja sava nek

Armiranobetonsko montažno kompaktno ohišje je sestavljeno iz naslednjih elementov:

Armiranobetonska kabelska klet

Je monolitna kabelska klet, ki ima skupaj z vgrajenimi predelnimi stanami tudi funkcijo oljne jame, je narejena iz betona vrste C 35/45, kar zagotavlja vodotesnost in olje neprepustnost brez dodatnih premazov.

Svetla višina kleti je 75 cm z možnostjo zvišanja na višino 90 in 100 cm. Na kleti so predvidene odprtine za dovod kablov. Velikost in pozicija se prilagodi željam in potrebam investitorja V primeru, da so uvodi kabla neposredno v del kabelske kleti, ki ima funkcijo lovilec olja, za tesnenje priporočamo vgradnjo vodotesnih kbelskih uvodnic, na primer: HSI 150/-K/ - Hauff Technik, ali podobnim.


Armiranobetonskih zunanjih in predelnih sten

Armiranobetonske stene in predelne stene, se pritrdijo neposredno na stene kabelske kleti- na notranji strani sten in predelnih sten so pripravljeni, oz. vbetonirani različni pritrditveni elementi, npr.: c-profili, siderni vložki. S temi pritrditvenimi elementi, predelnimi stenami in betonskimi podesti, kamor se montirajo kovinske konstrukcije za montažo elektrokomponenet, je ohišje pripravljeno za vgradnjo kakršnekoli elektroopreme.

V ohišje so vgrajene Alu elox. Prezračevalne žaluzije in Alu elox vrata z fiksnimi žaluzijami. Znotraj ležeči tečaji na vratih in tritočkovnim zapiralnim mehanizmom proizvajalca Dirak ali Emka, zagotavljajo protivlomno varnost ohišja TP, vrata pa so narejena tako, da preprečujejo vdor meteorne vode.

Fasada ohišja je kot fasadni reliefni oplesk, skladu z željami investitorja izvedljiva v različnih barvnih tonih na podlagi RAL lestvice.

Kot alternativa, je investitorju na voljo tudi fasada iz pranega betons, nanosom kulirplasta, oblaganje ohišja z klinker ploščicami, silikatno opeko, betonskimi plošćami, kot tudi lesenimi pločammi,...

Strehe ohišja tp ki ravna iz vodotesnega betona znamke: C 35/45. Narejena je z robnim vencem, ki preprečuje odtok deževnice s strehe. Za odtekanje vode, je predviden odtočni žleb. Streho je mogoče dodatno zaščititi s tekočo brezšivno folijo iz umetne mase (sistem SIKA).

Armiranobetonski elementi transformatorske postaje so med sabo povezani z varjenjem in so preko vgrajene armature galvansko povezani ter ozemljeni. Transformatorske postaje so montažno kompaktne izdelave in se na gradbišče pripeljejo, ko že sestavljane objekt, zato na lokaciji ni nobenih montažnih del. Ohišje in ostali deli transformatorske postaje (beton, eloksirani aluminij) so izdelani iz elementov, ki ne zahtevajo posebnega vzdrževanja (le občasne periodične preglede) in s tem izkazujejo enostavno uporabo ter dolgo življenjsko dobo.


Tipi AB montažno kompaktnih ohišij SAVA NEK

V proizvodnem programu imamo naslednje tipe armiranobetonskih montažno kompaktnih ohišij za transformatorske postaje:

SAVA NEK ohišje TP meri v širino 246 cm, v dolžino pa najmanj 296 cm. Po dolžini je objekt SAVA NEK mogoče podaljševati za 50 cm, vse do dolžine 746 cm. Poleg najmanjše, SAVA NEK 250-300, je tako možna izdelava še :SAVA NEK 250-400, SAVA NEK 250-400, SAVA NEK 250-500, SAVA NEK 250-550, SAVA NEK 250-600, SAVA NEK 250-650, SAVA NEK 250-700 in SAVA NEK 250-750.

Transformatorske postaje tipa SAVA NEK 250, so postaje z zunanjim posluževanjem, ki omogočajo vgradnjo dveh transformatorjev (max. 2 x 1250 kVA)

galerija AB OHIŠJA TRANSFORMATORSKIH POSTAJ