AB monolitna ohišja Sava Nz

Armiranobetonsko monolitno ohišje je sestavljeno iz dveh delov:

OHIŠJE TRANSFORMATORSKE POSTAJE

je narejeno tako, da omogoča vgradnjo elektroopreme, za katero so na notranjih stenah objekta pripravljeni oz. vbetonirani različni pritrditveni elementi npr.: c- profili, siderni vložki,...

Skupaj z vbetoniranimi pritrditvenimi elementi, predelnimi stenami in betonskimi podesti, kamor se pritrdijo kovinske konstrukcije za montažo elektrokomponent, je ohišje pripravljeno za vgradnjo kakršnekoli elektroopreme.

V ohišje so vgrajene prezračevalne žaluzije in Alu elox vrata z fiksnimi žaluzijami. Znotrajležeči tečaji na vratih, skupaj z kljuko in tritočkovnim zapiralnim mehanizmom proizvajalca Dirak ali Emka, zagotavljajo protivlomno varnost ohišja transformatorske postaje, vrata pa so narejena tako, da zagotavljajo tudi zaščito proti vdoru meteorne vode. Fasada ohišja je reliefni beton katerega se v skadu z željami investitorja pobarva v željen barvni ton na podlagi RAL lestvice. Kot alternativa je investitorju na voljo tudi fasada z nanosom kulirplasta, oblaganje ohišja z klinker ploščicami, silikatno opeko, betonskimi ploščicami, lesenimi ploščami,....


STREHA OHIŠJA TRANSFORMATORSKE POSTAJE

je monolitna štirikapnica z naklonom cca. 3 °, kar omogoča odtok deževnice s strehe. Streha je narejena iz vodotesnega betona znamke C 35/45, na spodnji strani pa ima kanal, ki preprečuje zatekanju vode v ohišje TP. Dodatno jo je možno zaščititi s tekočo brezšivno folijo iz umetne mase (Sikalastic 601 BC, mreža reemat premium in Sikalastic 621 T)

Vse strehe kompaktnih ohišij transformatorskih postaj, je mogoče na željo investitorja izdelati kot dvokapnice oz. štirikapnice s kritino po izbiri. Vsa kompaktna ohišja transformatorskih postaj se lahko izdelajo s strelovodno inštalacijo.


Tipi AB montažno kompaktnih ohišij SAVA NEK

V proizvodnem programu imamo naslednje tipe armiranobetonskih mononitno kompaktnih ohišij za transformatorske postaje:

GALERIJA AB monolitna ohišja Sava Nz

Reference